Over Slim Gezond Gewicht

Slim Gezond Gewicht is een bedrijf met een duidelijke en krachtige visie: ‘Stilstaan is geen optie..’. Dit is een visie die kan worden opgevat in de meest brede zin van het woord. Wachten totdat iets of iemand jouw levensstijl gaat aanpakken is niet Slim en de teleurstelling is groot want het gaat simpelweg niet gebeuren..

Jij bent al Slim genoeg om deze site te bezoeken dus de eerste stap heb je al gezet. Je zoekt naar verandering, naar beweging en daar houden we van! Want met die mensen die in beweging willen komen, al dan niet letterlijk, daar kunnen we wat mee. Je hebt het plan opgevat om een verandering teweeg te brengen in je levensstijl. Om het zo aan te passen dat deze weer gezond wordt, met het bijbehorende gezonde gewicht. Alleen de gedachte al is de eerste stap geweest. Wij helpen je met de daarop volgende stappen totdat je daar bent waar je wilt zijn.

Stilstaan is iets waar we bij Slim Gezond Gewicht erg voorzichtig mee zijn. Want al snel wordt dat stilstaan achteruit gaan en dat is nooit de bedoeling. Even stilstaan om die zaken die belangrijk zijn in het leven goed op te nemen om vervolgens verder te gaan, is een manier die we ondersteunen en waar we graag gebruik van maken bij Slim Gezond Gewicht.

Hoe gaat Slim Gezond Gewicht te werk?

Teamwork, daar draait het om! Samen met Slim Gezond Gewicht ga je om de tafel zitten om alle gegevens in kaart te brengen. Daarna wordt samen bepaald wat de komende stappen zullen zijn om het gestelde doel te bereiken. Waar wil je naar toe en hoe gaan we dat doen. Samen Slim zijn!

Natuurlijk is dit een wel heel vereenvoudigde weergave van de werkelijkheid maar samengevat komt het hier wel op neer. Je komt bij Slim Gezond Gewicht omdat je gericht wilt werken aan een gezondere levensstijl en het bereiken van een gezonder gewicht. Wij zetten alles op alles om je tijdens dit proces optimaal te begeleiden en te motiveren want het is niet het gemakkelijkste doel dat je zichzelf heeft gesteld..

Over het algemeen zul je bij Slim Gezond Gewicht individueel begeleid worden. Eén op één dus jij samen met de gewichtsconsulent. Dit heeft als voordeel dat je alle aandacht krijgt en dat het echt alleen om jou draait. Je hebt een intakegesprek en vervolgens in overleg een aantal vervolggesprekken. Dit zijn in het begin consulten waarbij ook thema’s aan bod komen waardoor je bewuster leert omgaan met voeding en je gezondere gewicht zelf leert te controleren. Bij elk consult krijgt je een uitgewerkt weekmenu met eventuele recepten mee naar huis dat je als leidraad kunt gebruiken. Na verloop van tijd neemt de tijd tussen de consulten toe en kun je overstappen naar de zogenaamde weegconsulten waarin uiteraard een weegmoment wordt ingelast dat besproken wordt.

Naast dit onderdeel dat voornamelijk te maken heeft met je eetpatroon kijken we ook naar de rest van je levensstijl. Waar nodig adviseren we hoe je je beweegpatroon kunt aanpassen, welke bewegingsvorm bij jou past en wellicht kies je voor een les uit het aanbod van de Studio van Slim.

Mariëtta Bakker

Het gezicht van Mariëtta Bakker is het gezicht achter Slim Gezond Gewicht. ‘Stilstaan is geen optie’ is op alle fronten haar motto. Als professional in de Nederlandse danswereld heeft ze meer dan 20 jaar wedstrijden gedanst op nationaal en internationaal niveau. Na deze actieve danscarrière was de keuze om zich professioneel met bewegen bezig te houden dan ook een voor de hand liggende. Eerder stonden er meer danslessen op haar repertoire maar nu kom je vooral die lessen op het rooster tegen met hun oorsprong in yoga of Pilates. Soms zelfs een combinatie! Voor veel mensen toegankelijk en uitermate geschikt voor de kleinschalige Studio van Slim.

De lessen waar ze zich in het bijzonder in heeft ontwikkeld, zijn Pilateslessen en lessen die yoga als basis hebben. Deze vormen van bewegen zetten mensen aan het denken over hun lichaam. Ze worden bewust van hun eigen lijf en staan er telkens opnieuw weer versteld van wat er toch mogelijk is. En dat is één van de dingen die Mariëtta zo aanspreekt aan het werken met mensen.. Het op zoek gaan naar opties voor verandering en uiteindelijk verbetering. Opnieuw dat ‘stilstaan is geen optie..’ Het leuke is dat dit traject voor iedereen weer anders is. En als het niet langs de ene weg gaat, dan maar langs de andere! En samen die weg vinden, is één van de leukste dingen die er zijn!

Om haar basis nog verder te verbreden, heeft ze destijds gekozen voor de opleiding Gewichtsconsulent. Ze wil naast haar klanten staan om ze te begeleiden in het traject naar een meer evenwichtige levensstijl en een gezonder gewicht. Woorden als ‘afvallen’ of ‘diëten’ wil ze eigenlijk liever niet gebruiken omdat dat meteen een associatie geeft met strenge diëten en allerlei dingen die niet mogen… Dat is niet de bedoeling! Feit is dat er iets moet gaan gebeuren en stap voor stap pakt ze samen met de klant die zaken aan om alles weer goed op de rit te krijgen.